Hírek

2009.10.13. 05:56

Oszkár, a nélkülözhetetlen

Hacsak nem abból indulunk ki, hogy a Jobbik a jövő évi választások után eltűnik a politikai porondról (de miért gondolnánk ezt, amikor Vona Gáborék ez idő szerint abszolút biztos országgyűlési befutónak tűnnek), úgy joggal feltételezhetjük, hogy a Fidesznek a jövőben is nagyon keményen harcolnia kell majd a (szélső)jobboldali szavazókért. Ehhez pedig egy Molnár Oszkár elengedhetetlen.

Stanga István

Ha hiszik, ha nem, nagyobb összeget is nyugodt szívvel tettem volna arra, hogy Navracsics Tibor és Molnár Oszkár találkozója hozzávetőlegesen olyan lesz, mint az elefántok násza: nagy trombitálás, porfelhő..., az eredményt meg senki se látja. És lőn. Igaz, én már azt se nagyon értettem, miért is kell a Fidesz frakcióvezetőjének elbeszélgetnie a cigány- és zsidóügyek elismert magyarországi szaktekintélyével, hisz aki csak egyszer is látta a legendás Molnár-videókat (lehet, hogy Navracsicsnak nem volt ilyen szerencséje?), annak egy szemernyi kétsége sem lehet afelől, hogy Edelény leghíresebb embere nem ünnepnapokon mond iszonyú hülyeségeket, hanem születési rendellenesség gyanánt. Na, de bárhogy is van, a lényeg, hogy a tegnapi parlamenti ülés előtt létrejött a nagy találkozás, amiről aztán a Fidesz egy olyan „frappáns” kis közleményt adott ki, amilyet újságíró gyakornokként láttam utoljára, persze, még abban a nagyon „átkosban”. Már önmagában az is elég röhejesen hangzik, miszerint a két fideszes honatya egyetértett abban, hogy „a politikában tűrhetetlen az antiszemitizmus, a kirekesztés, az erőszak és a hazugság minden formája” (na, jó, de ha ez valóban így van, hogyhogy Molnár még mindig képviselő?), ám mindez semmi ahhoz a remek mondathoz képest, hogy tudniillik Molnár a találkozón leszögezte, „mint ahogyan eddig is, a munkája és nem a származása alapján ítél meg minden embert”. No, már most, hogy ez az ígérete vajon elég lesz-e a 2010-es képviselőjelölti induláshoz, az pillanatnyilag még kérdés (Orbán azzal maszatolta el a dolgot, hogy megvárja, mit mondanak a választókerület fideszesei), ám jómagam egyáltalán nem csodálkoznék, ha Molnár a párt vezetőitől megint csak bizalmat kapna.

No, természetesen nem azért, mert Molnár egy olyan karizmatikus és tehetséges politikus, akinek az elvesztése az ellenzék számára egyszerűen beláthatatlan következményekkel járna, sőt, még csak nem is amiatt, mert a kirúgásával úgy tűnhetne, mintha a Fidesz teljesítette volna a szocialisták és a liberálisok követeléseit, esetleg mert Orbánék is egyetértenek az edelényi polgármester sületlenségeivel. Nem, nem ezért..., hanem nagyon is pragmatikus okokból. Hiszen hacsak nem abból indulunk ki, hogy a Jobbik a jövő évi választások után eltűnik a politikai porondról (és hát, miért is gondolnánk ezt, amikor Vona Gáborék ez idő szerint abszolút biztos országgyűlési befutónak tűnnek), úgy teljes joggal feltételezhetjük, hogy a Fidesznek az elkövetkező időben is nagyon keményen harcolnia kell majd azokért a szavazókért – legyenek akár a Fidesz tagjai, akár párton kívüliek –, akik Orbánéktól a jelenleginél sokkal erőteljesebb, radikálisabb politizálást várnának, és/vagy akik a különféle kisebbségekkel szemben a toleranciának még csak a jelét sem mutatják. És ha innen nézem a dolgokat, akkor egy permanensen és megszállottan cigányozó, zsidózó polgármester (aki a mellesleg buzizás terén is nagyon otthonosan mozog..., lásd a „majd a börtönben megtudja Szetey Gábor, hogy milyen az, amikor a melegek házasságot kötnek”-féle nyilatkozatát), a Fidesz számára kétségtelenül aranyat ér, hiszen a segítségével üzenni lehet azoknak az embereknek is, akiket egy magára valamit is adó párt a büdös életben nem szólíthat meg..., már legalábbis, ha azt szeretné, hogy továbbra is szalonképesnek tartsák. Na, egyszóval szerintem ezt a férfias (piszkos?) munkát kell majd elvégeznie Molnár Oszkárnak. Neki már úgyis mindegy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!