Hírek

2009.11.03. 07:08

A Sláger ügye már a bíróságon van - Tovább működnek?

Elképzelhető, hogy mégsem szűnik meg a Sláger Rádió.

fn.hu

A tulajdonos ugyanis, ahogy ígérte, hétfőn megtámadta a bíróságon az ORTT döntését. Médiajogászok szerint elképzelhető, hogy ha gyors a bíróság, akár fordulat is lehet az ügyben - számol be az fn.hu.

A 11 éve működő Sláger Rádió tulajdonosai nem nyugszanak bele a döntésbe. Szerintük a médiahatóság törvénytelen határozatot hozott, ezért hétfőn bírósághoz fordultak. Heal Edina vezérigazgató a portálnak azt mondta, bíznak az igazságszolgáltatásban.

A lap által megkérdezett médiajogászok eltérően ítélik meg a helyzetet, de abban mindenki egyet ért, hogy bármi és annak az ellenkezője is megtörténhet.

Mayer Erika szerint, ha valóban jogsértés történt, akkor a bíróság hatályon kívül helyezheti az ORTT döntését, akár még az új rádiók indulása előtt is. A legvalószínűbb forgatókönyv azonban, hogy a pereskedés évekig elhúzódik majd.

Piaci források szerint a Sláger mindenképpen frekvenciához szeretne jutni, így nem kizárt, hogy a tulajdonosok végül úgy döntenek, egy kisebb frekvencián, de tovább működnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!