Hírek

2009.11.11. 11:25

Elismerték - Bűnözői vállalkozásokká váltak a rendőrségek Oroszországban

Az orosz kormány beismerte, hogy a rendőrség egyes egységei - a belügyminiszter megfogalmazása szerint - "bűnözői vállalkozásokká" váltak.

BBC News - Világgazdaság Online

Erre azt követően került sor, hogy Dél-Oroszországban egy magas rangú rendőrtiszt olyan videót tett fel az internetre, amelyen személyesen Vlagyimir Putyin miniszterelnökhöz forult a korrupció problémájának megoldása érdekében – írja a BBC.

A rendőrtiszt azzal vádolta meg a feletteseit, hogy ártatlan emberek letartóztatására kényszerítik a rendőröket, hogy eleget tegyenek az előírt havi normáknak. Jelezte, találkozni akar Putyinnal azért, hogy megfelelően kivizsgálják az ügyet és helyreállítsák a rendőrség tiszteletét és méltóságát. A rendőrségi korrupcióval kapcsolatos videót pár nap alatt több mint 700 ezren tekintették meg.

Ritka, hogy az orosz rendőrség valamelyik tagja nyíltan véleményt nyilvánít, ezért az ügy komoly visszhangot keltett – ezt jelezte az ügyben tartott sajtótájékoztató megjelenő tömeg. Az orosz belügyminiszter kijelentette, hogy minden bűnelkövető rendőrt bíróság elé állítanak. A miniszter beismerte, hogy egyes rendőri egységek "bűnözői vállalkozásokká" váltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!