Hírek

2009.11.12. 07:40

Hamis számok a büdzsében? Szakértők szerint kizárt

Szinte elképzelhetetlennek nevezték szakértők, hogy a jövő évi költségvetés sarokszámai hamisak lennének, a nemzetközi pénzügyi szervezeteket és az Európai Unió szervezetét, az Eurostatot sem lehet ily módon becsapni – írja a Népszava.

MTI Eco

A lap csütörtöki számában annak kapcsán járta körbe a témát, hogy Orbán Viktor egy televíziós interjúban úgy vélte: valótlan adatokat tartalmaz a jövő évi büdzsé terve, így a hiány kétszerese lesz a kormány által tervezettnek.

 

A megkérdezettek kifejtették: az állami vállaltok veszteségeinek elszámolása csupán módszertani kérdés, amely a költségvetés hitelességét nem befolyásolja. Azt is kizártnak tartották, hogy a kormány hamis számokat közöl például a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

A Központi Statisztikai Hivatalnál (KSH) is megerősítették, hogy a hamis adatközlésnek még a gondolata sem merülhet fel, mivel a Nemzeti Számlák integrált számlák, és a hazai statisztikai rendszer olyan zárt, hogy abba nem lehet belenyúlni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!