Hírek

2009.11.01. 10:05

Kóka: a rádiófrekvenciák elosztása politikai korrupció

Kóka János szerint egyre gyanúsabb, hogy az MSZP és a Fidesz "politikai kartellmegállapodást" kötött a tiszta verseny kijátszására a rádiófrekvenciák elosztásának ügyében.

MTI

A szabad demokraták frakcióvezetője szombaton azt követően közölte ezt az MTI-vel, hogy a pénteken közreadott nyílt levelére mind a Fidesz, mind az MSZP - Kóka János megfogalmazása szerint - nyilvános válaszban utasította el "a parlamenti színvallást".

Szavai szerint egy ilyen, "háttérben kötött, versenyt kizáró megállapodás a politikai korrupció kategóriájába tartozik", és sokkal súlyosabb következményei vannak, mint hogy melyik adó sugároz a kiosztott frekvenciákon.

A frakcióvezető kijelentette, hogy ha a két említett párt törvénytelen, szabálytalan pályázatok győzelme érdekében játszott össze egymással, és ezzel durván megsértették a sajtószabadság és a tiszta verseny szabályait, arról minden magyar demokratának tudnia kell.

 

A politikus utalt arra, hogy a rádiófrekvenciákról szóló döntés eredményének nyilvánosságra hozatala után jelezte, hogy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, de ezt a lépését sem az MSZP, sem a Fidesz nem támogatta.

A frakcióvezető szándéka szerint a parlamenti vizsgálóbizottság azt lenne hivatott felderíteni, hogy "volt-e háttéralku a Fidesz és az MSZP között az ügyben". Kóka János úgy fogalmazott, hogy ez nem az ORTT-re, annak pártdelegáltjaira, hanem a parlamentre, a képviselőkre, a választópolgárokra tartozik.

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője pénteken nyílt levélben fordult Mesterházy Attila MSZP-s és Navracsics Tibor fideszes frakcióvezetőkhöz, akiktől azt kérte: a hétfői rendkívüli házbizottsági ülésen pártjuk támogassa, hogy soron kívüli döntéshozatallal állhasson fel az országos rádiófrekvenciák elosztása körül kirobbant vitát tisztázó bizottság.

A csütörtöki házbizottsági ülésen az SZDSZ már kérte: a házszabálytól való eltéréssel döntsenek hétfőn a bizottság létrehozásáról a rádiós frekvenciapályázatok ügyében. Akkor ezt az indítványt az MSZP elutasította, a Fidesz pedig nem nyilatkozott a szándékairól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!