Hírek

2009.12.19. 11:13

Idén már biztosan nem sztrájkolnak a Malév pilótái

Az idén már biztosan nem sztrájkolnak a Malév pilótái, de a munkabeszüntetés lehetőségét továbbra is fenntartják arra az esetre, ha nem tudnak megegyezni a munkáltatóval - mondta el az MTI-nek Óvári Tamás, a pilótákat tömörítő Hunalpa elnöke szombaton.

MTI Eco

A felek szombaton is tárgyalóasztalhoz ültek, hogy egyebek között a szakszervezet béremelési igényéről egyeztessenek. Óvári Tamás megismételte: nincs konkrét béremelési követelésük, arra a munkáltatótól várnak ajánlatot. Csupán azt jelezték, hogy az elmúlt 4 évben elszenvedett 24,3 százalékos reálbércsökkenés kompenzálására várnak javaslatot a menedzsmenttől. A Malév azonban eddig elutasította a béremelés lehetőségét.

A Hunalpa MTI-hez eljuttatott közleményében határozottan visszautasítja a Malév menedzsmentjének "inkorrekt magatartását", hogy a sztrájktárgyalások megkezdése előtt pontatlan, a közvélemény és a Malév utasainak szándékos félrevezetésére alkalmas nyilatkozatot tett. Ezzel a "meggondolatlan lépésükkel" feleslegesen okoztak aggodalmat a karácsonyi ünnepek alatt a légitársasággal utazni szándékozók körében a szakszervezet szerint.

Felelőtlennek nevezik, hogy a Malév tényként közölte: a pilóták "karácsonyi meglepetésként" december 24-én sztrájkolni fognak. A Hunalpa sem most, sem korábban a sajtóban ilyen nyilatkozatot nem tett - hívják fel a figyelmet. Cáfolják a munkáltatónak a Malév pilóták fizetéséről szóló -, a Malév pilótáit és ezáltal a Malévet - "szándékosan negatív színben feltüntetni szándékozó, valótlan összegeket tartalmazó" információkat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!