Hírek

2010.01.12. 18:12

A Vodafone árusíthatja a Nexus One-t - Ötvenezer fölött lehet az ár

A brit mobilszolgáltató elsőként otthon dobja piacra a Nexus One-t, Európa más országaira, így hazánkra csak az év második felében kerülhet sor.

Sági Gyöngyi

Európában elsőként a Vodafone forgalmazhatja a Google január elején bemutatott első mobiltelefonját - értesült a Világgazdaság Online. A brit mobilszolgáltató elsőként otthon dobja piacra a Nexus One-t, Európa más országaira az év második felében kerülhet sor - válaszolta megkeresésünkre Suba János, a Vodafone Magyarország kommunikációs igazgatója. Úgy tudjuk Magyarországon is ekkor jelenhet meg a csúcskategóriás telefon.

A Mobile Offers internetes újság kommentárja szerint a világ legnagyobb mobilszolgáltatója ezúttal résen volt. Harmadszor már nem akart lemaradni a mindenkori slágertelefonok kapcsán igérkező first come first serves" üzleti lehetőségről, mint az korábban az Apple iPhone-ja és a Palm Pre-je esetében elkerülte. A cég angliai központja szerint a szigetországban még tavasszal piacra kerülhet a Google-mobil. Egyes jól értesült források szerint azok az előfizetők, akik hajlandóak havi 50 eurós díjcsomagot vállalni 200 euróért juthatnak a készülékhez.

A Nexus One-t a Google új mobilkészülék kategóriában egyenesen szupertelefonként határoz meg 1GHz-es Snapdragon processzorral, 3,7 hüvelykes organikus LED kijelzővel, háromdimenziós képgalériával, a legújabb Android 2.1 operációs rendszerrel és természetesen Google navigációval is fel van szerelve.

Ezek is érdekelhetik