Hírek

2010.02.23. 12:14

A nyolc osztály elvégzéséhez kötné a jogosítványt a Fidesz

Kósa Lajos a Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere az új Országgyűlés első ülésén három javaslatot nyújt be, miszerint nyolcosztályos végzettséghez kötné a jogosítvány megszerzését, megszigorítaná a tanárok elleni erőszakos cselekmények büntetési tételét, továbbá kötelező iskolalátogatáshoz kötné a családi pótlék kifizetését.

atv.hu

A polgármester az ATV Jam című műsorában kifejtette, hogy Budapest után Debrecen városa a legnagyobb iskolafenntartó önkormányzat, ezeket a javaslatokat a gyakorlati tapasztaltok szülték. Mint mondta, a felnövekvő iskolai generáció 10-15 százaléka nem végzi el a nyolc általánost. A hosszú évek óta tartó trend eredménye, hogy a felnőtt lakosság 20 százaléka funkcionális analfabéta. A következő kormánynak mindent meg kell tennie, és a Fidesz ezt szeretné, hogy a nyolc általános mindenki végezze el, akinek a képességéből telik. Az a tapasztalat, hogy a jogosítvány egy fontos papír, azoknak is, akik amúgy nem sokra becsülik a nyolc általános” – magyarázta a Fidesz alelnöke.

A családi pótlék iskolatámogatáshoz való kötöttségéről szólva Kósa Lajos megjegyezte: „a családi pótlékot ne kapjon olyan szülő, aki nem képes iskolába járatni a gyermekét. Kapja a gyermek az iskolán, vagy a családsegítő szolgálaton keresztül, olyan formában, hogy a szülő ne tudja azt a gyerektől elvenni. Olyan fizikai juttatásként, amelyet nem lehet felesként a kocsmában beváltani, vagy nem lehet bedobni játék automatába.” 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!