Hírek

2010.02.24. 10:20

Cáfolja a csődközeli helyzetet a Magyar Közút

A hosszú, kemény tél valóban nehéz finanszírozási helyzetbe hozta a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, de csődközeli helyzet semmilyen formában nem áll fenn – közölte a társaság.

Világgazdaság Online

A társaság megbízhatóan, határidőre teljesíti kifizetéseit, és a hónap elején megkezdte a tárgyalásokat a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériummal, valamint a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtal a kialakult helyzet megoldásáról - olvasható a társaság közleményében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízási szerződéseit az elmúlt években sem januárban fogadták el, így ez nincs összefüggésben a Népszabadság ma megjelent cikkében szereplő állításokkal. A cég az Országos Közutak Kezelői Szabályzatban szereplő alapfeladatait az év eddigi részében is teljesítette – áll a Magyar Közút közleményében.

A napilap információi éppen a fent említett tárgyalásokat megalapozó dokumentumon alapulnak. A társaság helyzetértékeléséből és a cikkből is világosan kiderül, hogy a cég finanszírozása a tavalyi maradványpénzek felhasználásával még több hónapig biztosítva van. Ez bőségesen elegendő idő a tárgyalások lefolytatására és a megbízási szerződés aláírására, valamint a források átvételére. A Közút gyakorlatában megszokott, hogy a megbízási szerződés nem az év elején születik meg: ennek egyik oka éppen az, hogy a társaság karbantartási és üzemeltetési kiadásai nagymértékben a téli hónapok időjárásától függenek, hiszen ezen múlik nemcsak a télen elvégzendő munka mennyisége, hanem a tavaszi kátyúzás költsége is – szól a közlemény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!