Hírek

2010.02.01. 09:31

Fidesz: hazugság az önkormányzati választások elhalasztásának tervéről szóló hír

A Fidesz hazugságnak nevezte a Népszava hétfői számában megjelent információt, amely szerint ha a választáson a pártnak önállóan vagy a Jobbikkal együttműködve kétharmados többsége lesz az Országgyűlésben, első lépésként "szinte bizonyosan" elhalasztják az őszi önkormányzati választásokat.

MTI

Mint arról a Világgazdaság Online is beszámolt, a Népszava hétfői számában megjelent cikk szerint csak 2011 őszén vagy 2012-ben tartanák a voksolást. Egyfelől azért, mert ha még az idén megrendeznék a helyhatósági választásokat is, akkor a kampány blokkolná a választási év lehetséges kormányzati teljesítményét és a keményebb intézkedések bevezetését - írták.

A Népszava szerint a halasztás másik indoka az, hogy rendezné a Fidesz az eladósodott jobboldali önkormányzatok ügyét, hogy jobb eséllyel indulhassanak helyi jelöltjeik, valamint az, hogy a jövőbeni EU-s pályázati lehetőségek bővüljenek.

A Fidesz a Népszava szerint nem csupán egyes települések hivatali önállóságát szüntetné meg kistérségi, illetve régiós összevonásokkal, hanem a falusi önkormányzatok egy részét is.

"Az MSZP pártlapja ma újabb hazugságot talált ki, nyilván úgy gondolták, hogy olvasóikat nem szórakoztatnák kellőképpen az aktuális hírértékű események, így Hagyó Miklós lebukása vagy éppen Horváth Klára MSZP-s képviselő korrupciós ügye" - áll a Fidesz helyettes szóvivője, Cser-Palkovics András által aláírt, az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!