Hírek

2010.02.10. 15:20

Furcsa, de Orbán évértékelése bejött a Fidesznek

A Fidesz támogatottsága kissé erősödött, az MSZP-é és a Jobbiké érdemben nem változott, és a többség még mindig Orbán Viktort választaná meg kormányfőnek - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Inforádió

A Nézőpont Intézet február közepétől hetente készít közvélemény-kutatást a küszöbön álló választással kapcsolatos kérdésekről. A február 6. és 9. között, ezer ember telefonos megkérdezésével készült felmérés eredménye szerint az aktív szavazók 51 százaléka szavazna "most vasárnap" a Fideszre, 11 az MSZP-re és hét százaléka a Jobbikra közölte az intézet legfrissebb kutatását az InfoRádió.

A legutóbbi felméréshez képest a Fidesz enyhén erősödött (+4 százalék), az MSZP (akkor 12 százalék) és a Jobbik (akkor kilenc százalék) támogatottsága nem változott érdemben. Az MDF-re továbbra is az aktív szavazók három százaléka szavazna.

Az aktív, de rejtőzködő vagy bizonytalan szavazók rejtett pártpreferenciáinak felmérésével a politikai táborok lehetséges kiterjedését is vizsgálják. Szekunder kérdések alapján a Fidesz potenciális tábora az aktív szavazók körében 61 százalék (7 százalékponttal több, mint januárban), az MSZP-é 18 százalék, a Jobbiké 14 százalék, az MDF-é 5 százalék (ez három százalékpontos csökkenés az előző felméréshez képest).

Az összes megkérdezett körében továbbra is Orbán Viktor áll a legjobban a miniszterelnök-jelöltek küzdelmében: az évértékelő beszéd után már 51 százalék választaná kormányfőnek a Fidesz elnökét.

Bokros Lajos és Mesterházy Attila támogatottsága ugyanakkor közelít egymáshoz: Bokrost 10 százalék, Mesterházyt 8 százalék választaná. Vona Gábort a 6. héten is csak a megkérdezettek 5 százaléka választotta volna miniszterelnöknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!