Hírek

2010.02.04. 12:23

Internethasználat a világban - Minden, amit tudni érdemes

A médiával kapcsolatos információkat gyűjtő Mashable összegyűjtötte az internethasználattal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb kutatásokat.

Mashable - Világgazdaság Online

A Mashable State of the Internet 2009 címen gyúrta egybe többek az Akamai, a Pew Research és a Technorati friss elemzéseit, hogy átfogó képet adjon a világ internetezőinek szokásairól és társadalmi jellemzőiről.

Eszerint a nemek tekintetében nincs különbség a szörfözők között: mind a férfiak, mind a nők 74 százaléka használja a világhálót. Nem meglepő módon a legtöbbet a 19-25 éves korosztály böngészi a világhálót, körükben 93 százalékos az internethasználat, míg 65 év felett mindössze a megkérdezettek 38 százaléka látogatja a webet. Az internethasználat a keresettel és az iskolai végzettséggel egyenes arányban növekszik.

Ma az emberek 38 százaléka használja naponta többször az internetet otthonában, míg 2005-ben ez az arány mindössze 27 százalék volt. 21 százalék saját bevallása szerint naponta egyszer néz rá a világhálóra, ez az arány 2005-ben még 22 százalék volt, vagyis az eltelt négy évben többen áttértek a napi egyszeri használatról a naponta többszöri internetezésre. 58 százalék asztali számítógépet használ, 46 százalék dolgozik laptoppal vagy netbookkal.

A legmagasabb internet penetrációval Norvégia rendelkezik, amelyet Svédország és Finnország követ. A negyedik és ötödik helyet Hollandia és az Egyesült Államok foglalja el. Ami az átlagsebességet illeti: Japán magasan vezet az átlag 61 mbps-es átlagos sávszélességével. A második Korea 46 mbps-el, a harmadik helyen Finnország 22 mbps-el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!