Hírek

2010.02.05. 08:46

Megbízhatóbb lenne a vodka, mint a pálinka?

„Magyarországon vagyunk világhírűek.” Ritkán hallani ennyire egybehangzó véleményt – és ez annál is inkább aggasztó, mivel nem cinikus, a magyar élelmiszereket lefitymáló kritikusok, hanem ezeknek az élelmiszereknek a sikerében érdekelt gyártók szájából hangzik el.

Gyükeri Mercédesz

Megbízhatóbb lenne a vodka, mint a pálinka? Lepipálná a portói a tokajit? A megszokott ízeket kereső, egyenkiszereléshez szokott nyugat-európai fogyasztó szemében – bármennyire fáj kimondani – igen.

De nem elég az sem, hogy egy termék legalább íz alapján nagyjából beazonosítható legyen, ezt például a pálinkáról aligha mondhatjuk el. Ahhoz, hogy egy vásárló keresse, ismernie kell, ahhoz pedig, hogy megismerje, ott kell lenni a szeme előtt. Nemcsak plakátokon, hanem az élelmiszerboltok polcain is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!