Hírek

2010.02.16. 14:09

Nyomozók szállták meg a nemzetvédelmi egyetemet

Megszállta a Nemzeti Nyomozó Iroda a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemet (ZMNE) – tudta meg a Lánchíd Rádió belső forrásokból. A hírTV beszámolója szerint az épület mindkét bejáratát lezárták és őrzik.

BAMA

A nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője, Bartha László megerősítette, de a részletekről és az okokról csak délutánra ígértek tájékoztatást. A Lánchíd Rádió úgy értesült, hogy a Honvédelmi Minisztérium (HM) is érintett az egyelőre meg nem nevezett ügyben, és a tárcánál több embert is letartóztattak.

A hírTV úgy tudja, a rektori részlegen keresnek iratokat. A televízió beszámolója szerint az épület mindkét bejáratát lezárták és őrzik, az iskola területére nem lehet behajtani kocsival, de a hallgatókat ellenőrzés után beengedik. Az ügyben hírzárlatot rendeltek el, az egyetem szóvivője azt mondta: az ügyben csak a Honvédelmi Minisztérium nyilatkozhat. A tárca e-mailben fogadta a Magyar Nemzet Online kérdéseit.

Lapértesülések szerint százmilliós sikkasztási ügyben folyó nyomozás során szállták meg a katonai ügyészi nyomozók az egyetemet. A katonai ügyészség mintegy húsz nyomozója folytatja a házkutatást a ZMNE Hungária körúti épületegyüttesében. A nyomozók az egyetemi hivatalokban iratokat és számítógépeket foglaltak le. Az MTI úgy tudja, az intézmény rektorát és több embert őrizetbe vettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!