Hírek

2010.03.25. 15:10

Feketézőkre vadászik az APEH az ünnepek alatt

Az adóhivatal a társhatóságokkal együttműködve a húsvéti ünnep előtti akcióban a bizonylat nélküli áruforgalmazást, a szabálytalan foglalkoztatást, a bejelentés nélküli tevékenység végzést ellenőrzi elsősorban.

Világgazdaság Online

Tavaszi textíliákat és ünnepi kellékeket árult nyugta nélkül egy férfi azon a nagyvárosi piacon, ahol az APEH revizorok ellenőrizték a kereskedőket. A férfi együttműködésre nem volt hajlandó, ehelyett emelkedett hangnemben szidalmazta az ellenőröket, és felháborodása odáig fajult, hogy a revizorok kérésére a helyszínre érkező vállalkozóval is - aki egyben élettársa - majdnem összeverekedett. Többi között ilyen esettel is találkoztak a revizorok a húsvéti ünnepet megelőző ellenőrzéssorozatban, amit társhatóságokkal közösen végez az APEH.

Az adóhivatal a társhatóságokkal együttműködve a húsvéti ünnep előtti akcióban a bizonylat nélküli áruforgalmazást, a szabálytalan foglalkoztatást, a bejelentés nélküli tevékenység végzést ellenőrzi elsősorban. A kereskedők és szolgáltatók késő délután és este valamint hétvégén is számíthatnak adóellenőrök megjelenésére.

A húsvéti ünnepekhez köthető akció fő célja a fogyasztók és tisztességes vállalkozások érdekeit veszélyeztető szabályszegő kereskedők és szolgáltatók kiszűrése. Az ünnepig a szokásos ünnepi áruféleségeket (virág, élelmiszer-, és italáru) forgalmazókon kívül a feldolgozó- és építőiparban, valamint a vendéglátóhelyeken is ellenőriznek az adóhatóság szakemberei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!