Hírek

2010.03.19. 17:11

Gyurcsány: Jobban élünk, mint nyolc éve

Hangos taps és húzzunk bele felkiáltások fogadták Gyurcsány Ferencet pénteken, aki beszédében az elmúlt nyolc év értékelésére tett kísérletet. Az exminiszterelnök szerint jobban élünk, mint nyolc éve.

Világgazdaság Online

Az egykori miniszterelnök szerint pártja mindvégig egy nyugatos polgári világ megteremtésén fáradozott, 2002 után évtizedek óta először csökkent a legszegényebbek és leggazdagabbak közti különbség.

„Egy évtizedes szociális álom látszott megvalósulni” – emlékezett vissza Gyurcsány a Medgyessy-kormány száz napos programjára. Sajnos később kiderült, hogy ez az álom nem finanszírozható, „metsző realitások szakították félbe”. A volt miniszterelnök szerint ma mindezek ellenére jobban élünk, mint nyolc éve.

Gyurcsány szerint nem szabad lebecsülni az elmúlt évek eredményeit, számos jelentős fejlesztés és építkezés történt. Soha nem látott építkezés van Magyarországon – hangsúlyozta a szocialista politikus.

Bátorítottuk az országot, hogy lépjenek a reformok útjára, de az ország egy része megijedt ettől, voltak kishitűek – mondta Gyurcsány, majd hozzátette: ettől még a reformok igaza és szükségessége nem vonható kétségbe.

A néha magától is meghatódó Gyurcsány Ferenc retorikai szempontból hozta a formáját - értékeli a volt kormányfőnek a Magyar Demokratikus Charta rendezvényén elmondott beszédét a Beszédírók Kft. Erről bővebben itt olvashat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!