Hírek

2010.03.25. 11:49

MDF - Lassan vége a dalnak?

Felháborodott az MDF, amiért a Fővárosi Választási Bizottság visszadobta a párt fővárosi választási listáját. Dávid Ibolya kijelentette: minden szelvényért megküzdenek, de a gyakorlott harcos politikusnak lehet, hogy ez a küzdelem lesz az utolsó.

MR1 - Kossuth Rádió - Világgazdaság Online

Megkönnyebbülhettek az MDF vezetői, amikor hétfő délutánra kiderült, hogy két korábban elutasított tisztán MDF-es jelöltjük indulását fellebbezés után mégiscsak jóváhagyta a választási bizottság. Az SZDSZ-el sok körzetben közösen induló pártnak így ugyanis összejött a fővárosi listaállításhoz kellő nyolc önálló jelöltje, és a fórum leadhatta a sokáig kérdésesnek tűnő budapesti listáját. Enélkül ugyanis éppen legnagyobb támogatói bázisán nem gyűjthetett volna szavazatokat - közölte az MR1 - Kossuth Rádió Krónika című műsora.

Csakhogy a párt mégsem lélegezhetett fel: a Fővárosi Választási Bizottság szerdán késő éjszakába nyúló ülésén váratlanul elutasította a lajstromot. Azért váratlanul, mert a testület fideszes, MSZP-s és jobbikos delegáltja a bizottság hétfői döntésének ellentmondva éppen annak a két jelöltnek - Király Zoltánnak és Slosár Gábornak - az indulását kifogásolta, akiket hétfőn a jogorvoslati eljárásban még nyilvántartásba vett.

Dávid Ibolya azt mondta: a döntés ellen fellebbezéssel élnek, és minden ajánlószelvényért megküzdenek. A Magyar Demokrata Fórum az MSZP, a Jobbik és a Fidesz által közösen elkövetett, nyílt törvénysértésnek tartja a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerdai, az MDF fővárosi listájának nyilvántartásba vételét elutasító döntését, amely ellen fellebbez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!