Hírek

2010.03.04. 16:37

Toronymagasan vezet a Fidesz az MSZP előtt

A pártválasztók körében 34 százalékponttal vezet a FIDESZ-KDNP az MSZP előtt – derül ki a TÁRKI választáskutatási programja keretében a felnőtt lakosság körében végzett februári vizsgálat eredményeiből.

Világgazdaság Online

A TÁRKI választáskutatási programja keretében a felnőtt lakosság körében végzett februári vizsgálat eredményein már érzékelhető, hogy a pártok kampánya elkezdődött és „hatásos”: az előző hónaphoz képest nőtt a pártpreferenciával rendelkezők aránya és ezzel együtt csökkent valamelyest a preferenciájukban bizonytalanok és a válaszmegtagadók aránya.

A kutatás szerint továbbra is jelentősen vezet a FIDESZ-KDNP a kormánypárttal szemben, az MSZP támogatottsága a januárihoz képest azonban növekedett, elsősorban az idősebb korosztály körében.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom továbbra is tartja a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöb feletti támogatottságát: szavazóik a férfiak, a fiatalok és a városokban élők körében magasabb az átlagosnál. Az LMP támogatottsága januárhoz képest nőtt, de hogy ez növekvő trend része-e, az ezután derül ki.

A FIDESZ-KDNP támogatottsága a teljes felnőtt lakosság körében februárban 37% volt. A Magyar Szocialista Párt tábora a teljes lakosság körében a decemberi 11% és a januárban mért 12% után, februárban 15%-nyi.

A pártválasztók körében 34 százalékponttal vezet a FIDESZ-KDNP az MSZP előtt. A biztos szavazó pártválasztók közül 61% a FIDESZ-KDNP-t támogatja, míg az MSZP szavazótábora 22%-on áll.

A cikk folytatása itt olvasható, benne a Jobbik, az MDF és az LMP népszerűségi adataival!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!