Hírek

2010.04.14. 08:13

Kövérrel fékezné le a Jobbikot a Fidesz

Értetlenül áll a Fidesz az előtt, hogy a választások kapcsán a külföldi sajtó miért azt hangsúlyozza: 17 százalékos parlamenti erő lett egy szélsőjobboldali párt - írja a Népszabadság.

Népszabadság - hirado.hu

A lap szerint a fiatal demokraták - akik eddig főleg arra koncentráltak, hogy a Jobbik ne veszélyeztesse a kétharmados győzelmüket -, valójában most szembesültek azzal, hogy a radikális erő mennyire ronthatja Magyarország nemzetközi megítélését - számol be a hirado.hu.

Az újság úgy tudja, a majdani Orbán-kormányban helyet kapna egy romaintegrációs államtitkárság, melynek élére Balog Zoltán, a parlament emberi jogi és kisebbségi bizottságának az elnöke kerülhet.

A Népszabadságnak korábban fideszes politikusok azt mondták: már az fékező hatással lehetne a jobbikosok számára, ha egy Kövér László ülne a házelnöki pulpituson. A Fidesz választmányi elnöke a lap értesülései szerint valóban házelnök lehet, noha korábban Schmitt Pál és Pelczné Gáll Ildikó neve is szóba került. Pelczné Gáll Ildikó pedig valószínűleg Brüsszelben folytatja, EP-képviselő lesz.

Schmitt Pál pedig államfő lehet. Erről itt olvashat 

Ezek is érdekelhetik