Hírek

2010.04.12. 11:18

Már május közepére megalakulhat az új Orbán-kormány

Tapasztalt minisztériumi köztisztviselők szerint legkésőbb júniusra kialakul a végleges kormányzati struktúra, de ez akár hamarabb is létrejöhet, mivel a Fidesz képes egyedül is kormányt alakítani és így elmaradnak az ilyenkor szokásos koalíciós tárgyalások - írja a közszolga.hu.

közszolga.hu

A 2002-es választások után a Medgyessy-kormány már május végén létrejött, pedig nekik még le kellett folytatni a két koalíciós párt közötti egyeztetéseket is. Tehát az új Orbán-kormány akár már május közepére megalakulhat - írja a közszolga.hu.

A minisztériumok átszervezése után kiderül, hogy a középvezetők közül ki tarthatja meg pozícióját, akik pedig nincsenek vezetői állásban, elsősorban akkor érzik meg a változásokat, amikor eldől, melyik minisztériummal vonják össze az övéket, vagy hogyan válnak szét - az új kormányzat elképzeléseinek megfelelően.

A belső átszervezések, az új vezetők kinevezése várhatóan hamar meg fog történni, ha az új kormány valóban gyors és átfogó lépéseket tervez keresztülvinni még az önkormányzati választások előtt.

Ezek is érdekelhetik