Hírek

2010.05.24. 13:24

Ha fociról van szó, a nő csak a második

Amikor a férfiak barátaikkal találkoznak, a feleségek, barátnők és a munka témáját is a háttérbe szorítva a foci vezeti a társalgást - áll egy felmérésben.

DN

A megkérdezett férfiak közel 90 százaléka mondta, hogy a baráti társaságukban elsősorban a kedvenc focicsapataikról beszélnek. Ha még másra is marad idő, a sport után jóval lemaradva következhetnek a nők és a munkahelyi témák. Kínában 94 százalék, Oroszországban pedig a férfiak 93 százalékánál vezető téma a labdarúgás - derül ki a 15 országban 5300 résztvevővel végzett felmérésből.

Németországban és Franciaországban a nőkről szóló beszélgetéseket még a munkahelyi témák is megelőzték.

Nagy-Britannia bizonyult a legnagyobb fociőrült országnak. A felmérés szerint a brit férfiak hetente átlagosan 2 óra 22 percen át néznek focimeccs-közvetítést, miközben a tévézésnél is több időt töltenek a játékkal kapcsolatos események, pletykák átbeszélésével. A brazilok heti 92 percnyi focinézéssel a másodikak lettek, őket Thaiföld, Írország és Mexikó követi a sorban. A közelgő világbajnokságot rendező Dél-Afrikában található a legtöbb közösségi focinéző, ugyanis a férfiak 20 százaléka tízfős vagy ennél nagyobb társaságban figyeli kedvenc csapatát.

A felmérésben többek között Brazília, Dél-Afrika, Franciaország, Hollandia, Írország, Kína, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország és Thaiföld vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!