Hírek

2010.05.15. 16:38

Júliusban választ új vezetőket az MSZP

Két kongresszust tart a nyáron az MSZP: júniusban értékel, júliusban pedig új vezetőket választ - hangzott el Lendvai Ildikó pártelnök és Simon Gábor választmányi elnök sajtótájékoztatóján a párt választmányi ülése után.

Világgazdaság Online - mszp.hu

Simon Gábor bejelentette, hogy a választmányi ülésen a párt elnöksége megerősítette lemondási szándékát, ezt az álláspontot a választmány elfogadta, és a 2010. július 10-11-ére eső hétvégére soron kívüli tisztújító kongresszust hívott össze, amelyen a tisztújítási folyamat befejezésén kívül létre kívánnak hozni egy munkacsoportot a szervezeti működés megújítására is.

Lendvai Ildikó kijelentette, hogy lezárult a baloldal jövőjéről folytatott vita, amelyet az elnökség indított el, mikor a párttagságtól levélben kért véleményt több kérdésben. A pártvita során 120 szervezet írásos véleményét kapta meg az elnökség, ennek alapján a választmány döntő többsége úgy szavazott, hogy teljes, alulról felfelé történő tisztújításra van szükség, még az önkormányzati választások előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!