Hírek

2010.05.13. 16:20

Kisebb fizetést kapnak a miniszterek - Le kell a deficitet a briteknél faragni

Fizetésük öt százalékos csökkentésével kívánják kivenni részüket a költségvetési deficit lefaragásából az új, konzervatív-liberális brit kabinet tagjai.

Világgazdaság Online

 Ez David Cameron miniszterelnök esetében például 150 ezer helyett 142 500 fontot (egy font=323 Ft) jelent. A 11 százalékos hiány lefaragását egyébként a szokatlan politikai formáció döntő szakítópróbájának tekintik elemzők.

A néhány napit tartó bizonytalanság után végül tető alá hozott koalíciós megoldástól némileg megnyugodott piacok most árgus szemekkel figyelik, hogy milyen lépésekkel sikerül moderálni a 2009-ben 163 milliárd fontosra duzzadt deficitet. Cameronék az idei pénzügyi évre 6 milliárdos lefaragásokat irányoztak elő a közkiadások terén.

 A "vészköltségvetés" a kabinet ígérete szerint 50 napon belül fog elkészülni. Ebben jó eséllyel szerepel majd a 17,5 százalékos kiskereskedelmi áfa emelése is, ami már most kiváltotta a nagy áruházláncok rosszallását

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!