Hírek

2010.05.03. 17:36

Klein beszámolt a tragikusan végződött Himalája-expedícióról

Nyilvános Klein Dávid beszámolója a Himalája-expedícióról. Klein a héten tér haza Katmanduból és számolt be a tragikus végű csúcshódítási kísérletről.

Forrás: expeditions.hu, MTI

Hétfőn nyilvánosságra hozta Klein Dávid beszámolóját a tragikusan végződött Himalája-expedícióról a expeditions.hu oldalon.

"Az omlás pillanatában Konyi nem - mint ahogy én hittem - hatótávolságon kívül tartózkodott, hanem közvetlenül a leomló jágtömbök alatt állt, amik aztán rázuhantak, láthatóan összezúzták" - írja Klein Dávid hegymászó a társa, Várkonyi László számára tragikusan végződött Himalája-expedícióról tényszerű, mégis drámai beszámolójában. Klein Dávid várhatóan a héten tér haza Katmanduból és sajtótájékoztatón számol be a tragikus végű csúcshódítási kísérletről.

Klein Dávid és Várkonyi László - a Dreher 24 Everest Expedíció (2010) keretében - magashegyi teherhordók és oxigénpalack nélkül próbáltak meg a hegy északi oldalán a világ legmagasabb pontjára, a 8850 méteres Mount Everestre feljutni. A Várkonyi-Klein páros az Everest első magyar, oxigénpalack nélküli megmászására készült. Az expedíció honlapján indulásuk előtt ezt írták: "Természetesen legeslegfontosabb +célkitűzésünk+, hogy az expedíció minden tagja élve, egészségesen hazatérjen!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!