Hírek

2010.05.05. 15:31

Simor: köt az esküm, kitöltöm a mandátumomat

Alkotmányos kötelességem, hogy a hatéves mandátumot kitöltsem, a köztársaság elnök előtt tett eskü erre kötelez – jelentette ki Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a szerdai tájékoztatón.

MTI Eco

Az MNB elsődleges célja a forint árfolyam stabilitásának biztosítása, ennek veszélyeztetése nélkül második célja a kormány gazdaságpolitikájának támogatása – idézte a jegybanktörvényt az elnök.

Simor András elmondása szerint az MNB kész a kormánnyal, illetve a miniszterelnökség államtitkári posztjára jelölt Varga Mihállyal, illetve Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterjelölttel a gazdaságpolitikáról szóló egyeztetést megkezdeni, s ennek érdekében a jegybank összeállított egy dokumentumot Az együttműködés könyve címmel.

Kérdésre válaszolva elmondta: az MNB portfóliójában van minimális, 20 millió eurónyi görög állampapírja, ami májusban lejár, s van spanyol és portugál állampapír, ami azonban "más kategória".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!