Hírek

2010.08.20. 13:17

181 közúti baleset történt 24 óra alatt

A közutakon az elmúlt 24 órában összesen 181 közúti közlekedési baleset történt. Ebből egy baleset 1 halálos áldozatot követelt, 23 súlyos, 46 pedig könnyű sérüléssel járt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája.

Forrás: MTI, ORFK

Az ORFK tájékoztatása szerint Letenye autópálya határátkelőhelyen a nyári idegenforgalmi szezon miatt továbbra is kialakulhat egyórás várakozás mindkét irányban, mivel a horvát tengerpart felé a magyar, lengyel és szlovák turisták zöme itt lép át. A péntek kora esti óráktól szombat délelőttig a kilépő irányban, szombat késő délutántól vasárnap belépő irányban lesz a legintenzívebb a személy- és járműforgalom.

A rendőrség közleménye szerint Záhony közúti határátkelőhelyen várható nagyobb mértékű forgalomtorlódás csütörtöktől péntek délig a belépő irányban, vasárnap pedig a kilépő irányban, a személyforgalomban. A teherforgalomban a hétvégi kamionstop miatt péntek délután kilépő irányban, vasárnap a késő esti óráktól hétfő délelőttig várható egy-két órás várakozás a belépő teherforgalomban.

Az ORFK azt javasolja, hogy a záhonyi forgalomtorlódást elkerüléséhez érdemes a 24 órás nyitva tartású beregsurányi, a reggel héttől este hétig nyitva tartó barabási és a reggel nyolctól délután négyig nyitva tartó lónyai határátkelőhelyet választani. A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, teljes kapacitással üzemelnek, és ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy az augusztus 20-i rendezvények, a hosszú hétvége és a jó idő miatt a forgalom jelentősen megélénkül, ezért azt kérték az útnak indulóktól, hogy számítsanak megnövekedett motorkerékpáros forgalomra is.

Az ORFK közölte: az ünnepi rendezvényekkel kapcsolatos forgalomkorlátozásokról és útlezárásokról honlapjukon az Augusztus 20. menüpontjuk alatt tájékozódhatnak, az utak forgalmáról pedig Útinform rádiós információi, telefonos utastájékoztatója - a 06-1-3362400 számon - , a www.kozut.hu honlapja, valamint az Állami Autópálya Kezelő Zrt. 06-40/40-50-60 telefonszáma ad tájékoztatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!