Hírek

2010.08.10. 14:47

Magyarország új követője: Ukrajna is kiutálná az IMF-et?

Az Ukrán Kommunista Párt elhatárolódik a kormány közleményétől, melyben az olvasható, hogy a gázár emelése elengedhetetlen és az IMF-megállapodás része. A párt népszavazást kezdeményezne, hogy az ország szakítson meg minden kapcsolatot az IMF-fel.

Karpatinfo.net - FH - Világgazdaság Online

Ukrajnának 8 hónap alatt kell duplájára emelnie a lakossági gázárat az IMF-megállapodás értelmében. A kormány közleménye szerint a lakossági gázár emelése az IMF és Ukrajna közötti hitel-megállapodás alapvető része; a gázárnak közelíteni kell a piaci árhoz. Ez elengedhetetlen, hogy ne az állami költségvetést terheljék a költségek.

Petro Szimonenko, a kormánykoalíciót alkotó Ukrán Kommunista Párt elnöke kijelentette, hogy elhatárolódik a kormánydöntéstől és, "ha a kormány nem képes ellenállni az IMF és más nemzetközi pénzügyi terroristák nyomásának, úgy a kommunista honatyák azt javasolják, hogy össznépi referendumon határozzanak a választópolgárok a további együttműködés betiltásáról a valutaalappal".

A politikus azt mondta, hogy a kommunista párt kompenzációs intézkedésrendszert javasol, mely semlegesítené az augusztusi gázár és közüzemi díjak emelésével járó szociális csapást - írja a Kárpárinfo.

Julija Timosenko volt kormányfő a bejelentett gázáremelést az ukrán lakosság szociális kivégzéseként értékelte – tudósít a Független Hírügynökség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!