Hírek

2010.09.01. 13:23

Pokorni: jövőre ősszel lesznek igazán nagy változások a közoktatásban

Szeptember elsejétől csupán néhány, inkább szimbolikus jellegű változás lesz a közoktatásban, Alapvető változtatásokra majd a jövő ősszel induló tanévben lehet számítani – mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz elnökségi tagja, a párt oktatáspolitikusa a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában kedd este.

Duna Televízió

Szimbolikus jellegű, a parlament által még a nyáron elfogadott változtatásokkal indul az új tanév a közoktatásban - mondta a Duna Televíziónak Pokorni Zoltán.

A Fidesz oktatáspolitikusa a változások közt említette az osztályozás tilalmának feloldását, megjegyezve: hiba lett volna ezzel egy időben eltörölni a szöveges értékelést. További módosításokként a pedagógusok jobb törvényi védelmét, valamint a rosszul tanuló diákok évismétlésre bocsátásának a lehetőségét emelte ki.

Az iskola világát érintő nagyobb, átfogóbb módosításokat azonban szeretné nyugodtan, megfontoltan előkészíteni és az érintettekkel megvitatni a kormányzó párt. Pokorni Zoltán elmondása szerint a nyár a szakértők összejövetelével telt, lassan megszületnek azok a szövegek, amelyeket majd nyilvánosságra lehet hozni.

Ugyancsak várni kell még az úgynevezett pedagógus életpálya modell bevezetésére is, amelyet 2002-ben már nem tudott megvalósítani a Fidesz. Az életpálya modell egyik serpenyőjében a garantált bér és előmenetel, a másikban pedig az ellenőrzött minőség foglal majd helyet a kormánypárt szándéka szerint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!