Hírek

2010.09.13. 11:14

Szigorítani kell az uniós források felhasználását?

Kiszámíthatóbb pályázati rendszer mellett szigorítani kell az uniós források felhasználását – véli a 4 Tender Hungary pályázatíró cég.

Világgazdaság Online

Az uniós pályázati források felhasználása során  a hatóságoknak a mostaninál hatékonyabban, szigorúbban kellene ellenőriznie a vállalkozásokat, mivel a pályázatokkal kapcsolatos morál összességében még mindig nem megfelelő – legalábbis ezt állítja a 4 Tender Hungary pályázatíró cég elemzése.

A tanulmány szerint Magyarország gazdaságának felemelkedésében jelentős szerepe lehet a magyar kis- és középvállalkozásoknak (KKV), melyeknek azonban komoly forrásigénye van a gazdasági növekedés eléréséhez szükséges beruházásokhoz.

A KKV szektor már a gazdasági válság előtt is súlyos forráshiánnyal küzdött, amit a krízis csak fokozott. A hitelfelvételi lehetőségek jelentősen beszűkültek, miközben a korlátos uniós pályázati támogatásokhoz sok esetben komoly önerőre van szükség.

A 4 Tender Hungary elemzése szerint a KKV szektor megerősödéséhez számos további lépést kell tennie a kormányzatnak, melynek egyik legfontosabb eleme a pályázati rendszer átalakítása és a forrásoknak a KKV szektor irányába történő átcsoportosítása lehet.

Dr. Körmendy Zsófia, a 4 Tender ügyvezetőjének véleménye szerint a KKV szektor versenyképességének és hatékonyságának fokozása által nőhet a foglalkoztatottság, valamint bővülhetnek az állami adóbevételek, melyek hozzájárulhatnak az ország felzárkózásához.

A 4 Tender szerint a jövőben az uniós pályázatok során kiemelten kell kezelni a magyar gazdaságot leginkább támogató fejlesztési, beruházási irányokat, így a gépbeszerzést, az innovációt, az informatikát, a képzéseket, az energetikát és a komplex beruházásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!