Hírek

2010.11.30. 10:49

Ezek a biztosítók voltak a kötelező-váltások nyertesei!

A K&H Biztosító, az Allianz és az Astra vitte el a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban eddig biztosítót váltók 55 százalékát - közölte saját statisztikájára hivatkozva a netrisk.hu internetes alkusz

MTI Eco

A K&H-t választotta a biztosítót váltók negyede, a piacvezető Allianzhoz ment 20 százalék, míg a most piacra lépett román Astra 10 százalékot szerzett. Ez utóbbi magasabb arányban volt a legolcsóbb, de az ügyfelek egy része inkább drágább, de ismert biztosítót választott.

A netrisk.hu portálon keresztül kedd reggelig 350 ezren váltottak kötelező biztosítót. Tavaly december végéig ez a szám nem érte el a 320 ezret.

Aki biztosítót vált, annak december 1-jén éjfélig kell hogy megérkezzen a felmondása a korábbi biztosítójához - hívja fel az érintettek figyelmét a Generali Providencia Biztosító. A felmondás történhet ajánlott levélben, vagy faxon, de az e-mailben történő felmondás - a mai szabályok alapján - nem érvényes. Aki nem mondta fel határidőre, érvényesen a kgfb-jét, az továbbra is a korábbi biztosítójánál marad egy évre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!