Hírek

2010.11.05. 07:25

Tízezer ember a plázaavatáson

Hiánypótló beruházást nyitott meg a Futureal a romániai Nagybányán. A Gold Plaza tegnap délután megközelítőleg tízezer embert fogadott.

Világgazdaság Online

Megnyitotta észak-nyugat Románia első modern bevásárló- és szórakoztató központját Nagybányán (Baia Mare) a Futureal Group. A 30 ezer négyzetméter kiadható területtel rendelkező Gold Plaza, több mint 70 millió euróból valósult meg, az építkezés 2008 nyarán indult el. Az átadott központ nagyjából 30 napon belül kerül az üzemeltetői feladatokat ellátó osztrák Immofinanz Group tulajdonába, amely egy független vagyonértékelő számításai szerint 97 millió euró értékű ingatlan birtokosa lesz. A projektet az MKB bank finanszírozta.

A Futureal és az Immofinanz képviselői szerint a projekt sikerét az adja, hogy a régióban egy órán belüli autóútra nincs hasonló létesítmény, így a város lakosaival együtt hozzávetőleg 1,35 millió ember igényeit szolgálják majd ki az újdonságnak számító központtal.


Tatár Tibor, a Futureal Development Holding vezérigazgatója a Világgazdaság kérdésére elmondta, hogy azért esett a társaság választása a körül-belül 140 ezer fős városra, mert a megvizsgált több mint 100 lehetséges helyszín közül a nagybányai ingatlan nem volt túlértékelve. Elhangzott az is, hogy az elmúlt időszakban bejelentett 120 romániai beruházás közül megvalósult 5 projekt között szerepel a nagybányai létesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!