Hírek

2011.01.30. 10:53

Pendrive-ot, winchestert venne? - Érdemes várni vele

Jóllehet az idén az előrejelzések szerint nő a számítógépes memóriák eladása a magyar piacon, az elemzők akár 50 százalékos árcsökkenést is reálisnak tartanak 2011-ben - mondta Kaszál Norbert a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere az MTI-nek.

MTI Eco

Hozzátette, a Kingston tavaly 2009-hez képest 4 százalékkal növelte bevételét dollárban számolva Magyarországon. A menedzser az idén a bevétel szinten tartására számít, s arra, hogy megőrzik vezető helyüket a piacon.

Kaszál anyavállalati előírások miatt konkrét pénzügyi adatokat nem mondhatott, de becslések szerint, a magyar memóriapiac tavaly mintegy 30-35 millió dollárt tett ki. A Kingston részesedése a különböző memória szegmenseket nézve saját becslések szerint 30 százalékos.
Kaszál Norbert elmondta, hogy a memóriapiacot továbbra is a félvezető alapú SSD (Solid-State Drive) meghajtók iránti gyorsan növekvő kereslet bővíti.

Az SSD nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, így kevésbé van kitéve a mechanikai meghibásodásoknak, mint a többi merevlemez. A hagyományos merevlemezeknél sokkal energiatakarékosabb, s drámaian, akár a négyszeresére felgyorsítja a számítógépek teljesítményét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!