Hírek

2011.01.13. 10:53

Tarlós: Ha az állam nem segít, idén bedől a BKV

A főpolgármester szerint nem nehéz, hanem kezelhetetlen állapotban van Budapest, ha az állam nem segít rendbe tenni a BKV-t, a közlekedési vállalat még az idén bedől. Tarlós bejelentette: egyetlen rendezvény sem kaphat ingyenességet a fővárostól, de a Sziget Fesztivál mintegy másfél milliárd forintos kedvezménnyel számolhat

Hirado.hu

Mondok valami olyat, amitől a baloldali újságírók porokat fognak szedni: nem szabad az örökség szót idézőjelbe tenni, mert nem idézőjeles, nagyon is valóságos örökségről van szó, amikor arról beszélünk, hogy az Orbán-kormány 20 ezer milliárd forintos államadóssággal vette át az országot, én pedig a fővárosi önkormányzatot – beleszámítva a BKV belső adósságát is - 1400 milliárd forint mínusszal – jelentette ki Tarlós István a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

A főpolgármester leszögezte: a főváros hitelképessége kimerült, pénzjegynyomdánk pedig nincs az alagsorban, és a belügyminiszter azt tanácsolta, ne is létesítsek ilyet. Nem nehéz, hanem kezelhetetlen állapotban van Budapest, ha az állam nem segít rendbe tenni a BKV-t, a közlekedési vállalat még az idén bedől.
Tarlós István

Arra a felvetésre, hogy a központi költségvetésből idén kevesebbet osztanak vissza a fővárosnak, a többi közt Rogán Antal módosításának köszönhetően, Tarlós azt válaszolta: ezt a döntést rossz néven veszi, és ebből nem csinált titkot sem a Fideszben, sem a Fővárosi Közgyűlésben. Ugyanakkor hozzátette: az idegenforgalmi adó ügye nem egészen 2 milliárd forintot vitt el, ez az 1400 milliárdos hiányhoz képest olyan, mintha egy 50 emeletes irodaház esetében a biciklitározóról vitatkoznánk.

Honnan tudjam, nem én szervezem – válaszolt Tarlós arra a kérdésre, hogy lesz-e az idén Sziget. Mint mondta: ha egy egyházi rendezvényre adná ingyen a területet, akkor azzal vádolnák, hogy a gazdag Tarlós az egyházak zsebébe tömi a közpénzeket.

Ingyenességet senki nem kap, a Demszky-féle tarifákkal számolva a Sziget így is másfél milliárd forintos kedvezménnyel számolhat - hangsúlyozta a főpolgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!