Hírek

2011.02.04. 15:35

Médiatanács: 800 határozat 3 hónap alatt

Három hónap alatt több mint 800 határozatot hozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2010-ben.

MTI

Ezek csaknem felében döntöttek jogsértés elbírálásáról, mintegy 300 esetben frekvenciákról, 70 támogatási döntést hoztak, és 70 egyéb ügyet bíráltak el - közölte a médiatanács szóvivői irodája pénteken az MTI-vel.

A legnagyobb bírságot a TV2 Joshi Bharat című műsorszámának tavaly január és augusztus közötti jogsértései miatt szabták ki, összesen 120 millió forintot. Második helyen a TV2 Édes Négyese volt 100 millió forinttal, a produkciót az augusztus és szeptember közötti időszak alapján büntették meg.

Támogatásként összesen 62 pályázó - főként televíziók és rádiók - között mintegy 155 millió forintot osztottak ki - írták.
 
A tájékoztatás szerint a jövőben a médiatanács a tévénézőket megtévesztő interaktív nyereményjátékokkal szemben is szigorúbban lép fel. Már most született olyan döntés, amellyel a megtévesztő gyakorlatot folytató ATV-s Pénzözön (korábban Többet Ésszel) című műsorszámot bírságolta meg. Az összeg ez esetben 200 ezer forint volt.
 
Támogatások formájában 26 rádiós és 24 televíziós pályázatra 55 millió, illetve 87 millió forintot, további 12 pályázat támogatására 13 millió forintot adtak. A tanács ezzel összesen 155 millió forintot osztott szét 62 pályázó között - közölték. A médiatanács 2010. október 12-én kezdte meg működését.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!