Hírek

2011.03.30. 19:51

Influenza: 74 halálos áldozat

A múlt hét végéig 74-en haltak meg influenzával összefüggő megbetegedés következtében Magyarországon ebben az influenzaszezonban. A megbetegedések gyakorisága már csak Pest megyében haladta meg a járványküszöböt - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

MTI

Az áldozatok közül az influenza B vírus négy, míg az A(H1N1)2009 típusú vírus 70 ember halálát okozta. Az elhunytak kétharmada 60 évesnél fiatalabb, három beteg 5 évesnél fiatalabb volt. Az áldozatok csaknem 90 százaléka a fokozottan veszélyeztettek csoportjába tartozott.

Az ÁNTSZ közleménye szerint Magyarországon február eleje óta folyamatosan csökken az influenzaszerű megbetegedések becsült száma, a 12. héten a megbetegedések szórványosan fordultak elő. A korábban közöltekhez képest viszont nagyobb arányban fordult elő a B vírus, amely a múlt héten már a megbetegedések 60 százalékát okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!