Hírek

2011.03.11. 10:46

Még gyorsabb mobilinternet mindenkinek - hálózatfejlesztés a Vodafone-nál

A magyar telekommunikáció legnagyobb hálózatfejlesztését jelentette be Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Gao Jian, kínai nagykövet jelenlétében Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója és Jiang Huanquan, a Huawei Európa alelnöke. promóció

x

A magyar telekommunikáció legnagyobb hálózatfejlesztését jelentette be Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Gao Jian, kínai nagykövet jelenlétében Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója és Jiang Huanquan, a Huawei Európa alelnöke. A beruházás eredményeképpen hazánk szinte minden lakosa számára elérhető lesz a társaság mobilinternetes hálózata. 

A Vodafone nagysebességű mobilinternet hálózatának lefedettsége közel 99 százalékosra bővül, amely számos, a szélessávú internettől korábban elzárt település számára hozhatja el a digitális jövőt. A hálózatfejlesztés eredményeképp a Vodafone teljes hálózata LTE (4G) képes lesz.

A Vodafone további közel 400 bázisállomást épít be hálózatába annak érdekében, hogy a 2G és 3G lakossági lefedettsége közel azonos legyen. Mivel az új bázisállomások és egyéb hálózati elemek a legkorszerűbb technológiát képviselik, a Vodafone nemcsak a mobilinternet sebessége, hanem alacsony energiafogyasztása szempontjából is élen jár.

A Vodafone mobilinternet sebessége megduplázódik: Terveink szerint 2012 nyarára már az elméleti 14,4 Mbit/sec adatletöltési és 5,2 Mbit/sec adatfeltöltési sebességgel működik a Vodafone mobilinternet. A 2G-t használók számára közel megtriplázódik a mobilinternet sebessége, mivel az EDGE a Vodafone teljes hálózatában elérhetővé válik. Az első, teljes mértékben magyarországi kis- és középvállalkozó beszállítók közreműködésével legyártott Vodafone-Huawei bázisállomást Takács Zoltán, a Huawei Magyarország ügyvezető igazgató-helyettese adta át ünnepélyes keretek között Beck György elnök-vezérigazgatónak (a Huawei a világ egyik vezető telekommunikációs szolgáltatója, éves bevétele 22 milliárd dollár – több mint 100 országban van jelen a 95ezer embert foglalkoztató óriásvállalat.). F

ellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter az eseményen elmondta: „Példaértékűnek tartom a Vodafone és a Huawei több évre visszanyúló együttműködését. Nem csupán erős és tartós kapcsolatról van szó egy kínai és egy magyar nagyvállalati szereplő között, hanem egy olyan vállalkozásról, amely a közösség érdekét többféle módon szolgálja. Elismerésre méltó, hogy a Vodafone erőforrásait mozgósítva fektet be a jövőbe, elősegítve a magyar gazdaság élénkítését és a hátrányos helyzetű területek versenyképességének növelését.”

– 2010 a mobilinternet éve volt a Vodafone-nál, a vállalat megmásfélszerezte ügyfelei számát, miközben négyszer annyi okostelefont adott el, mint egy évvel korábban – hangsúlyozta Beck György. „A Vodafone, amely az elmúlt tíz évben a legtöbbet fektetett be a telekommunikációs szektorba – hazai befektetéseinek összértéke megközelíti a 1,5 milliárd eurót -, Magyarországon is a mobil távközlés fejlődésének motorja, élen jár a nagysebességű mobilinternet bevezetésében. Számunkra a hálózatmodernizáció egy olyan hosszú távú befektetés, amely nemcsak az ügyfélszerzésben fontos, hanem a gazdasági fejlődéséhez, illetve Magyarország versenyképességének növeléséhez is hozzájárulhat.”

promóció

x -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!