Hírek

2011.03.31. 10:32

Spórolósra fogtuk az év elejét

Közel 30 milliárd forinttal csökkent február végére a magyar háztartások hitelállománya, devizában és forintban is nőttek betéti megtakarításaink.

MTI

A szezonálisan nem igazított adatok szerint a háztartások februárban az előző hónaphoz hasonlóan forintban több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek, azaz nettó hitelfelvevők voltak, míg devizában többet törlesztettek, mint amennyit felvettek, nettó törlesztők voltak; a hónap végére a háztartások hitelállománya a tranzakcióból eredően 29,7 milliárddal csökkent - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön. Február folyamán a háztartások betétállománya forintban és devizában egyaránt nőtt, előbbi 18,6 milliárddal, utóbbi 17,5 milliárd forinttal emelkedett.A nem pénzügyi vállalatok forintban nettó hitelfelvevők voltak, míg devizában kevesebb hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek, hitelállományuk összességében 40,5 milliárd forinttal csökkent a tranzakcióból eredően.

Emellett forintban több betétet vettek ki, mint amennyit elhelyeztek, míg deviza-betéteik állományát növelték. Ezek eredőjeként a betétállományuk az előző hónaphoz képest 24,3 milliárd forinttal nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!