Hírek

2011.04.23. 08:16

Sorsszerű Schmitt hétfői aláírása

A miniszterelnök videóüzenetében azt mondta, hogy rendeltetésszerű a Fidesz-KDNP egy éves választási győzelmnek napján az új alkotmány elnöki aláírása.

Origo

Főként az alkotmányról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookra húsvét alkalmából föltett rövid ünnepi videóüzenetében.

Orbán Viktor "sorsszerűnek és rendeltetésszerűnek" érzi, hogy a köztársasági elnök húsvét hétfőn írhatja alá az alkotmányt, azon a napon, amely egybeesik az általa vezetett Fidesz-KDNP pártszövetség egy évvel ezelőtti kétharmados választási győzelmének napjával.



"A jövő a miénk. Ha akarjuk, akkor nem elszenvednünk kell, hanem a saját magunk képére formálhatjuk és alakíthatjuk. Egy évvel ezelőtt arra kötöttünk egymással szövetséget, hogy Magyarországból olyan helyet faragunk, olyan hellyé tesszük a hazánkat, ahol az örömök száma, az elégedettségre okot adó dolgok száma messze meghaladja a mindennapi élet nehézségeit" - mondta egyebek között a kormányfő a Kossuth téren, a Parlament előtt felvett háromperces videóüzenetben. A miniszterelnök József Attila szobrának talapzatán ülve, ingujjban mondta el üzenetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!