Hírek

2011.05.06. 18:57

Elégettek egy izraeli zászlót a rendvédelmi dolgozók tüntetésén

Elégettek egy izraeli zászlót a rendvédelmi dolgozók tüntetésén, a fővárosi Kossuth Lajos téren felépített színpadon pedig egy akasztófát helyeztek el.

Forrás: MTI

Elégettek egy izraeli zászlót a rendvédelmi dolgozók pénteki tüntetésén, a fővárosi Kossuth Lajos téren felépített színpadon pedig egy lécekből ácsolt akasztófát helyeztek el, annak köteléről egy csokor szegfű és egy zacskó narancs lógott - jelentették az MTI tudósítói a demonstráció helyszíneiről. Az áprilisban megkezdett figyelemfelkeltő demonstráción a szakszervezetek kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító életpályát követelnek, és azt szeretnék elérni, hogy a hivatásos állományúak változatlan feltételek mellett vonulhassanak nyugdíjba. A rendvédelmi dolgozók jobb munkakörülmények kialakítását sürgetik, továbbá azt kérik, hogy korszerű védő- és munkaeszközöket kapjanak.

A demonstráció résztvevői Kossuth Lajos szobra előtt gyülekeztek már péntek reggel 10 óra óta; a folyamatosan duzzadó tömeg estére már pár ezer főt számlált. A demonstrálók a különböző szakszervezetek logóival ellátott formaruhákban jelentek meg, de például a tűzoltók - néhány kivételtől eltekintve - teljes bevetési ruhában voltak. A szakszervezeti és a nemzetiszínű zászlók mellett sok fekete lobogót lehetett látni a tüntetésen.

A tüntetők délután elhagyták a Kossuth teret és sípolva, kürtölve, dudálva az Akadémia utcán a Belügyminisztérium elé vonultak. A vonulás alatt és a minisztérium előtt több füstbombát is eldobtak; az Akadémia utcában hamarosan semmit sem lehetett látni. A Belügyminisztérium előtt néhány percre felsorakozott a párezres tömeg - többen azt skandálták: "gyertek ki, gyertek ki!" - majd lassan továbbindultak a József Attila utca és a József nádor tér felé.

A téren, József nádor szobránál, a Nemzetgazdasági Minisztériumnál elégettek egy izraeli zászlót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!