Hírek

2011.05.04. 10:30

Orbántól kérdez Gyurcsány Audi-ügyben

Írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz Gyurcsány Ferenc az Audi-beruházással kapcsolatban.A volt kormányfő azt szeretné megtudni, milyen folyamat végén jutott el a kormány a beruházási döntés támogatásáig.

MTI

A szocialista politikus - a Facebook-oldalán is közzétett kérdésében - emlékeztet arra, hogy a nol.hu 2010. december 31-én közölt interjút Tátrai Mikóssal, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő korábbi igazgatójával, aki elmondta: "Amíg a sukorói esetben a miniszterelnök szóban kérte fel a vagyonkezelőt a csere lebonyolítására, addig idén nyáron a jelenlegi kormány már írásos utasítást adott az MNV-nek, hogy az Audi által kiszemelt földeket adja a német cég tulajdonába. S ez az árat is tartalmazta."

Mindezek alapján egyebek között arra vár választ Orbán Viktortól Gyurcsány Ferenc, hogy találkozott-e a kormányfő vagy a kormány bármely tagja az Audi Hungária Motor Kft., illetve annak tulajdonosa képviselőivel; készült-e a találkozóról feljegyzés, emlékeztető, jegyzőkönyv vagy hangfelvétel; döntött-e a kabinet arról, hogy a győri beruházáshoz a befektető számára állami földterületek megszerzését teszi lehetővé; illetve utasította-e a kormány vagy annak tagja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt arra, hogy az Audi Hungária Motor Kft. számára állami földterületeket adjon tulajdonba.


 
Gyurcsány Ferenc utóiratként rögzíti: örül az Audi magyarországi jelenlétének, maga is sokat dolgozott azért, hogy beruházások érkezzenek Győrbe, és helyesen tette az Orbán-kormány, hogy támogatta a beruházást. Kérdései tehát nem az Audi ellen irányulnak, csupán azt szeretné pontosan megérteni, hogy milyen folyamat végén jutott el a kormány a beruházási döntés támogatásáig, milyen tárgyalásokat folytatott, milyen vizsgálatok, elemzések támasztották alá döntését - hangsúlyozza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!