Hírek

2011.05.13. 08:14

Új alkotmány jogi segítséggel, számlázva

1,5 milliót számlázott a Nemzetgazdasági Minisztériumnak egy alkotmányozásban részt vevő ügyvédi iroda.

BAMA

A tárcák közül utolsóként a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) is nyilvánosságra hozta külsős szerződéseinek listáját. A Blikk információja szerint a gazdasági tárca az Alkotmány ügyében vette igénybe a külsős jogászok szakértelmét, s ezért egy ügyvédi irodával 1,5 milliós szerződést kötöttek.

"A Magyar Köztársaság Új Alkotmányának előkészítési munkálatai körében jogi szolgáltatás végzése"  - áll a napilap által közölt dokumentumrészletben a Matolcsy György vezette minisztérium feladat-meghatározásáról, de azt, hogy az ügyvédi iroda konkrétan mit segített az Alkotmány szövegezésében, nem tudni.

A Blikk hiába kérdezte Nemzetgazdasági Minisztérium illetékeseit, hogy milyen gazdasági kérdések adódtak az alaptörvényben, amelyek megválaszolásához a tárca segítsége kellett, és hogy mely jogi problémák voltak olyan bonyolultak, hogy még a minisztérium szakembereinek is külsős ügyvédek segítségét kellett kérniük. Nem kaptak választ. Az sem derült ki, volt-e pályázat az említett ügyvédi iroda kiválasztásánál.

A megbízott ügyvédi iroda neve egyébként nem cseng ismeretlenül fideszes körökben, névadója az Antall-kormány idején kormányfőtanácsos volt, az első Fidesz-kabinet kormányzása alatt pedig az Országos Választási Bizottság alelnökeként dolgozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!