Hírek

2011.05.14. 07:46

Újabb titkok Oszama bin Laden naplójából

Oszama bin Laden meg akarta gyilkoltatni Barack Obama amerikai elnököt, most az elnök Kenyában élő mostoha nagyanya a tzerroristák célpontja- közölte az ABC News.

MTI

Az elnök elleni merénylet szándékáról az amerikai biztonsági szolgálatok abból az egymillió oldalnyi adatból értesültek, amit különböző elektronikus hordozókon a lelőtt terroristavezér abbotábádi rejtekhelyén zsákmányoltak a bin Ladent megölő kommandósok. Az információkból az ABC News forrásai szerint az amerikaiak 10 nap alatt többet tudtak meg az al-Kaidáról, mint az elmúlt 10 év alatt.Az amerikai televíziót tájékoztató források szerint bin Laden a kézírásos feljegyzései arra szólította fel híveit, hogy gyilkolják meg Obamát és hogy zavarják meg a 2012-es elnökválasztást. A bin Ladenről a rejtekhelyén készült videofelvételek tanúsága szerint a terroristavezér mindig gyorsan csatornát váltott, amikor Obama jelent meg a képernyőn.

Barack Obama egy miami tévécsatornának kijelentette, hogy az amerikai biztonsági szervek komolyan veszik azokat a fenyegetéseket, amelyeket az al-Kaida terrorszervezet Kelet-Afrikában aktív, Sabaab nevű csoportja intézett a Kenyában élő (mostoha) nagyanyja, Sarah Obama ellen.

Maga a 88 éves hölgy, aki Kogelo kenyai faluban él, nemrégiben az ABC-nek úgy nyilatkozott, hogy az élete egyáltalán nem változott meg bin Laden likvidálása után, és a mozgásában sem korlátozták. Kenyai rendőrségi források szerint ugyanakkor Sarah Obama házát a Sabaab fenyegetése miatt folyamatos és megerősített megfigyelés alatt tartják.
A Sabaab egyik vezetője, a 27 éves, Alabamában született Omar Hammami (akit a szervezeten belül Abu Manszúr al-Amrikinek szólítanak), a héten közzétett üzenetében megfenyegette az amerikai elnököt. "Ma emlékeztetjük Obamát és a többi haverját, hogy rossz háborúba kezdtek" - mondta Hammami.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!