Hírek

2011.06.07. 11:02

A LIGA Szakszervezetek megdobbentek a módosításon

Az Alkotmány hétfői módosítása után aki 62 éves kora előtt került nyugdíjba, gyakorlatilag bármikor visszarendelhető közmunkára.

MTI

A LIGA Szakszervezetek megdöbbenéssel fogadta az országgyűlés hétfői Alkotmány módosítását, amely ezentúl lehetőséget ad arra, hogy, aki 62 éves kora előtt került nyugdíjba, gyakorlatilag bármikor visszarendelhető közmunkára.

A LIGA Szakszervezetek keddi közleménye arra hívja fel a figyelmet, hogy  az országgyűlés által elfogadott szöveg nem tesz különbséget a fegyveres és rendvédelmi szférában vagy bármely más területen dolgozók között.

A munkavállalói érdekképviselet szerint ezzel a kormány egy utolsó kést is beledöfött a demokráciába, a nemzeti együttműködésbe, valamint abba a többszázezer magyar állampolgárba, akik az öregségi korhatár előtt - de törvény szerint - vonultak nyugdíjba.

Az érdekegyeztetés és intézményeinek totális felszámolása után, és a most már bizonyítottan látszat konzultációk közben, a kormány még egyszer elragadtatta magát, és a fegyveresekkel több hete zajló tárgyalások közben, részéről pontot tett az ügy végére.

A kormányzat ezzel újból világosan jelezte: nem tűri az ellentmondást. Olyannyira, hogy ha szükséges, rögtön az Alkotmányból is törli azoknak az alapjogait, akik nem engedelmeskednek - írja közleményében a LIGA Szakszervezetek konföderáció.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!