Hírek

2011.06.01. 18:13

Romagyilkosok: csak egy vádlott használta a vadászpuskát

Cs. István azt állította, hogy K. Árpád bevallotta neki egyedül követette el a nyíradonyi támadást. Az elsőrendű vádlott tagadta az állítást.

MTI

A hat halálos áldozatot követelő támadássorozat harmadik, sérüléssel nem járó, 2008. szeptember 5-én elkövetett cselekményének bizonyítási eljárásán a Pest Megyei Bíróságon levetítettek egy 2010. március 7-én, helyszíni kihallgatáson készült videófelvételt. Ezen Cs. István, a romagyilkoságok negyedrendű vádlottja egy rendőrségi autóban ülve elmondta, hogy egy alkalommal Debrecenből Nyíradony felé autózva K. Árpád, elsőrendű vádlott azt mondta neki: Tamásipuszta cigánysorán majd nézzen egy sárga színű házat, mert ott is volt egy támadás, de sérülés nem történt.
K. Árpád ezek alapján egyedül követte el a támadst, kétszer lőtt rá a romák házaira.K. Árpád viszont a büntetőperben a vádirat ismertetése után azt mondta: a nyíradonyi lövöldözést nem ő követte el, és már a nyomozati szakban kérte, hogy ebben az ügyben szüntessék meg ellene az eljárást.
Az ügyészség szerint K. Árpád Nyíradony-Tamásipuszta közelében autózva figyelt fel a cigányok által lakott utcára, és a 2008. július 21-i galgagyörki és az augusztus 8-i piricsei támadás után "ideális célpontnak" találta az egyk, rosszabb állapotban lévő házat. K Árpád egy besenyszögi vadásztól korábban elrabolt, Mauser golyós 60-65 méteres távolságból adott le két célzott lövést a lakóház ablakára. Az említett puskát kizárólag az elsőrendű vádlott használta a kilenc támadásnál alatt. A vád szerint K. Árpád ezzel a fegyverrel lőtte agyon 2009. április 22-én Tiszalökön Kóka Jenőt.

A nyíradony-tamásipusztai támadás sértettjei tanúvallomásukban uzsorások sorozatos fenyegetéséről beszéltek.  Azt mondták, korábban "kamatosok" fenyegették meg őket tartozásuk rendezéséért, de nem hiszik, hogy az uzsorások követték volna el a lövöldözést.
A büntetőper pénteken a vádlottak ismeretségi köréhez tartozó és korábban beidézett, de eddig meg nem jelent tanúk meghallgatásával folytatódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!