Hírek

2011.10.22. 11:41

Tizenhárom szerelő kellett egyetlen izzócseréhez

Tizenhárom ember kellett egy utcai lámpa izzójának cseréjéhez, legalábbis ennyit küldött ki a helyszínre Gloucestershire grófság önkormányzata.

MTI

A lámpa problémáját a hatóságnak egy 74 éves férfi jelentette, aki mellette lakik, és aki azután nagyot csodálkozott, hogy mily hatalmas "erőkkel" vonultak ki az illetékesek a művelethez, és hogy mennyit "szerencsétlenkedtek". Először az izzóbrigád jelent meg, ám nem tudott hozzáférni a lámpa földi elektromos dobozához, mert azt benőtte egy sövény. Emiatt kivonult a helyszínre a parkrendezési osztály csapata is bokrot nyírni. Egy harmadik brigádot már kosaras daruskocsival vetettek be a munka frontján, ám ők is dolguk végezetlenül tértek vissza, mert víz volt a lámpatestben.
   
Miután kiszárították, és egy munkásnak végre valahára sikerült kicserélnie az égőt, az izzó rögvest szétdurrant biztosítékhiba miatt.
   
A 12 szakemberen kívül egy 13. is részt vett a körtekálváriában: az önkormányzat még egy rendőrt is kiküldött éjszakai műszakban a helyszín fokozott ellenőrzésére a sötétség jelentette veszély okán.
   
Az egész lámpahadjárat hat hétig tartott, mígnem "fényes" sikerrel ért véget.
   
"Legalább egy tucatszor jöttek, én meg el nem tudtam képzelni, mi romolhatott el ennyire nagyon" - idézte a lámpa mellett lakó Jack Dorant a brit Metro újság.


   
Az önkormányzat is úgy értékeli, hogy az izzócsere tovább tartott a szokásosnál, de - mint mondta - nem volt egyszerű, és több kiszállás kellett megfelelő végrehajtásához.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!