Hírek

2011.11.07. 18:55

Nem fontolgatja Kuncze a belépést a DK-ba

Nem "fontolgatja" Kuncze Gábor a belépést a Demokratikus Koalícióba (DK), ezt az SZDSZ korábbi elnöke újságírói kérdésre válaszolta a párt által szervezett hétfői szegedi lakossági fórum előtt.

MTI

A politikus közölte, másfél hónappal ezelőtt keresték meg a szervezők, hogy tartson egy lakossági fórumot. "Mire ideértem, alakult egy párt, erről azonban nem tehetek" - tette hozzá.
   
A nyilvános rendezvényként meghirdetett fórumon - melyről az első húsz percet követően kiküldték az újságírókat - Kuncze Gábor mintegy százötven fős hallgatóság előtt beszélt. A rendezvényen több jelenlegi és korábbi szocialista és liberális politikus is megjelent, köztük Sándor Klára egykori szabaddemokrata országgyűlési képviselő.
   
Kuncze Gábor szerint ma a liberalizmus nincs jelen a magyar politikai palettán. Ezért részben felelős a rosszul politizáló SZDSZ, de közrejátszott ebben a magyar történelem, a rendszerváltást követő időszak és az is, hogy egyeseknek sikerült szitokszóvá tenni a liberalizmust. A szabadelvű eszmére azonban szüksége lenne az országnak, és jó lenne, ha alapértékei a jobb és a baloldalon is beépülnének a gondolkodásba - fogalmazott az egykori belügyminiszter.
   
A politikus úgy véli, az LMP - amely többek között a korábbi SZDSZ-szimpatizánsoknak köszönheti parlamentbe jutást - semmiben nem felel meg a liberális szavazók elvárásainak.


   
Az új választási törvény alapján, ha az LMP, az MSZP, a DK vagy olyan mozgalmak mint a Szolidaritás és a millások le akarják váltani a Fideszt, az egyéni körzetekben egy jelölt mögé kell felsorakozniuk. Ehhez a pártoknak komoly önfegyelemére és önmérsékletére van szükség - mondta Kuncze Gábor.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!