Hírek

2012.02.13. 13:58

Orbán beszédével kezdődött a parlament tavaszi ülésszaka

Orbán Viktor szerint a parlament feladata megküzdeni a magyar emberekért akkor is, ha ez más országok véleményével vagy érdekeivel ütközik.

MTI

A miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt elmondott beszédében ugyanakkor hangsúlyozta: törekedni kell a megegyezésre.

Kijelentette: ennek szellemében kell tárgyalni az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal a jegybanki szabályozásról, az országgyűlési biztosok jogállásáról, a bírósági törvényről és a pénzügyi védőhálóról. Van esélyünk jó megállapodásokra - tette hozzá, ilyennek ítélve az uniós fiskális paktum ügyében születettet is.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, az elmúlt időszak azt bizonyította, hogy vannak, akik "szégyellik a magyar embereket", megriadnak, ha támadás éri az országot, és szaladnak "nyugati üzlettársaik szoknyája mögé", míg mások "fejjel mennének a falnak", senkivel sem akarnak megegyezni. Egyik álláspont sem helyes, küzdeni kell, de józan ésszel, a megegyezésre törekedve - hangoztatta.

Orbán Viktor azt is mondta, az Európai Parlamentben látottak sok millió magyar szemében felértékelték az Országgyűlés munkáját, teljesítményét és színvonalát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!