Hírek

2012.03.28. 16:11

MSZP: legyen népszavazás Schmitt sorsáról

Az MSZP népszavazás kiírását javasolja annak eldöntésére, hogy Schmitt Pál maradjon-e az ország köztársasági elnöke.

MTI

Tóbiás József, a szocialista párt frakcióigazgatója szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján arra kérte a kormányoldalt, támogassák azt az MSZP által január 17-én benyújtott törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné, hogy a választópolgárok közvetlenül nyilváníthassák ki, méltónak találják-e még a jelenlegi államfőt tisztsége betöltésére.

Az ellenzéki politikus úgy látja, a Semmelweis Egyetem által felkért bizottság kedden nyilvánosságra hozott jelentése "szakmailag megalapozta Schmitt Pál méltatlanná válását", így most szerinte a kormánypártokon a sor, hogy bebizonyítsák, valóban egy "következményekkel járó országot" építenek.

Tóbiás József szerint előterjesztésük elfogadása esetén az Országgyűlésnek kellene kiírna a népszavazást Schmitt Pál jövőjéről.

Ülősztrájkot kezdett a Semmelweis Egyetem rekori hivatalában a Hallgatói Hálózat (HaHa), az egyetemistákból álló csoport tagjai - terveik szerint - addig nem hagyják el az épületet, amíg Tulassay Tivadar rektor nem tesz lépéseket Schmitt Pál kisdoktori címének visszavonásáért. A hallgatók delegációt indítottak a rektorhoz, akitől ígéretet akarnak kapni arra, hogy a Schmitt-jelentés nem marad következmények nélkül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!