Hírek

2012.03.06. 08:31

Régi-új vezetők az MSZP megyei szervezeteiben

A megyei MSZP-szervezetek nagy többségében lezárult a tisztújítás.

MTI

Az elmúlt napokban több országosan ismert politikust is újraválasztottak, Hajdú-Bihar megyében viszont a szocialista pártból korábban kizárt Huszka Imre nyert. Győr-Moson-Sopron megyében szavazategyenlőség miatt nem sikerült új elnököt választani.

A hétvégén a küldöttek Nógrádban újraválasztották Boldvai Lászlót, Baranya megyében Puch Lászlót, korábban mindketten pártpénztárnokok voltak. Szintén újrázott Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Gúr Nándor, a parlament foglalkoztatási bizottságának elnöke, Csongrádban pedig Botka László szegedi polgármester, aki hivatalosan is bejelentette, hogy a március végi tisztújító kongresszuson elindul az országos választmány vezetéséért.

Új elnök áll azonban a hajdú-bihari pártszervezet élén: Huszka Imre, aki korábban megyei alelnök volt, mígnem lemondása után, 2004-ben kizárták az MSZP-ből. Ennek oka, hogy az egykori debreceni önkormányzati képviselőt könnyű testi sértés vétségéért elmarasztalta a bíróság, és egy évre próbára bocsátotta. Később a fideszes többségű képviselő-testület annak ellenére választotta meg a debreceni vagyonkezelő igazgatósági tagjává, hogy a szocialista párt helyi elnöksége nem őt jelölte, majd utóbb is eredménytelenül próbálta e tisztségből visszahívni.

Huszka Imre az MTI információja szerint csak néhány hónapja újra teljes jogú tagja a szocialista pártnak. A szombati tisztújításon azt a Csige Tamást győzte le, aki tavaly nyár óta ügyvezetőként irányította a megyei szervezetet, miután az addigi elnök, Zsiros Zsolt lemondott, és később átlépett a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióba.

Szavazategyenlőség miatt eredménytelenül zárult ugyanakkor a hétvégén a Győr-Moson-Sopron megyei tisztújítás, amelyet így 30 napon belül meg kell ismételni. Addig Beke Károly megbízott alelnökként áll a pártszervezet élén.

Tizenegy megyében és a fővárosban már korábban lezárult a szocialista pártban folyó tisztújítás.

A Bács-Kiskun megyei pártszervezetet Garai István egészségügyi szakpolitikus helyett a kecskeméti Király József vezeti ezután, a veszprémit Pál Béla helyett Gőgös Zoltán egykori agrárállamtitkár. Az országos pártvezetésébe pályázó Horváth Csaba helyét a budapesti MSZP élén az eddigi ügyvezető alelnök, Molnár Zsolt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke vette át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!