Hírek

2012.06.25. 20:27

Elkapták Rooney-t, Balotelli túl jól rúgta a büntetőt

Az olasz védelem szerint Wayne Rooney semlegesítése volt a kulcsfeladat az olasz-angol Eb-negyeddöntőben, a németek elleni elődöntőben pedig ugyanezt kell majd tenni Mario Gomezzel is. A büntetőt hibázó Riccardo Montolivo szerint ez a csapat visszahozhatja a dicsőséget Olaszországnak.

Origo.hu

"Jobban játszottunk, mint az angolok, türelmesebbek voltunk, és a tizenegyeseknél szerencsénk is volt"-  mondta Cesare Prandelli, az olaszok szövetségi kapitánya, miután büntetőkkel legyőzték az Eb negyeddöntőjébejn az angolokat. "Jól zártunk vissza az angol kontráknál, és a végén, amikor hosszú indításokkal próbálkoztak, szintén jól reagált a csapat. A németek elleni elődöntőben egyértelműen az ellenfél a favorit, de hagyjanak minket tíz percet ünnepelni, utána majd beszélünk a németekről is."

Az egy büntetőt védő Gianluigi Buffon a tizenegyespárbajt elemezte. "Borzasztóan ideges voltam, de ez természetes egy ilyen helyzetben. A 120 perc alapján megérdemeltük volna a győzelmet, mert több helyzetet dolgoztunk ki. Aztán amikor Montolivo kihagyta a tizenegyest, csak arra tudtam gondolni, hogy minél többet kivédjek, mert a csapattársaim tényleg megérdemelték, hogy továbbjussanak."

A büntetőjét kihagyó Riccardo Montolivo így nyilatkozott a meccs után: "Óriási nyomást éreztem, és bár mindenki hibázhat, rettenetes érzés fogott el, amikor mellélőttem a labdát. Gigi (Buffon - a szerk.) és a kapufa azonban megmentett, és a társak is a középkörben folyamatosan vigasztaltak. Az igazsághoz tartozik, hogy régen nem játszottam végig 90 percet, nemhogy 120-at, a végén már nem éreztem a lábamat. Hogy meddig juthatunk? Ez a csapat visszahozhatja a dicsőséget Olaszországnak."

Andrea Pirlo büntetőjét dicsérte Daniele De Rossi. "Évek óta nem láttam ilyen gyönyörű tizenegyest. Totti lőtt hasonlót 2000-ben a hollandoknak."

A mindent eldöntő büntetőt belövő Alessandro Diamanti szerint az igazság győzött, mert az angolok nem érdemelték volna meg a továbbjutást. "Végig mi irányítottuk a meccset. A tizenegyesnél csak arra gondoltam, hogy gyorsan berúgom, és rohanok ünnepelni Buffonhoz."

Claudio Marchisio arról beszélt, hogy neki is kellett volna büntetőt rúgnia. "Előzetesen ki voltam jelölve, de szóltam Prandellinek, hogy begörcsölt a lábam, ezért nevezzen meg valaki mást, aki jobb állapotban van nálam. A büntetők a jobb csapatot juttatták tovább. A németek ellen még nehezebb lesz, ráadásul ők két nappal többet pihenhetnek, ezért jobb lenne 90 perc alatt legyőzni őket."

Andrea Barzagli szerint csak Wayne Rooney-ra kellett figyelniük, és sikerült is őt hatástalanítani. "Ő volt az egyetlen fegyverük az angoloknak, ellene egy hibát sem követhetsz el, nekünk 120 percen keresztül sikerült jól védekeznünk. Az elődöntőben a németek a favoritok, de ne felejtsük el, hogy mi sem kaptunk még ki az Eb-n."

Leonardo Bonucci szerint is Rooney semlegesítése volt a meccs kulcsfeladata. "Elkaptuk Rooney-t, akinek rengeteget kellett hátramennie labdákért, ettől pedig a végére teljesen elfáradt. A büntetőpárbaj olyan, mint a lottó, de Buffon és a többi csapattársam megnyerte nekünk. A németek ellen ugyanazt kell tennünk Gomezzel, mint most Rooney-val. A következő napokban nincs más dolgunk, csak feltölteni a lemerült elemeket. Ha már a döntő kapujában vagyunk, nem szabad itt megállnunk."

Wayne Rooney elmondta: rettenetes érzés volt kiesni, de emelt fővel búcsúzhatnak. "Sok fiatal játékos van a keretünkben, akik hasznosítani tudják majd a most szerzett tapasztalatokat a következő tornán" - próbálta a jó oldalát megfogni a Manchester United csatára.

Az angolok csapatkapitányának, Steven Gerrardnak déja vu érzése volt. "Szívszorító pillanatok ezek, ugyanazt érzem, mint az összes eddigi világversenyen. Mindent megtettünk a győzelemért, úgy éreztem, hogy most meglehet a továbbjutás, de ismét elbuktunk" - mondta Gerrard, utalva arra, hogy az angol válogatott rendre vesztesen kerül ki a büntetőpárbajokból. A Liverpool játékosa ugyanakkor büszke a csapatra, mert rengeteg kritika érte őket az Eb előtt, de szerinte ahhoz képest jól játszottak, és bebizonyították, hogy ezen a szinten is tudnak jól teljesíteni.

Joe Hartnak nem sikerült kivédenie egyetlen büntetőt sem, pedig a magabiztosságával nem volt baj. "Biztos voltam abban, hogy megbabonázom Balotellit. Számtalanszor kivédtem már edzésen, de most túl jól rúgta" - mondta Hart, aki a Manchester Cityben csapattársa az olasz csatárnak. "Borzasztóan bánt, hogy egy tizenegyest sem fogtam meg, úgy éreztem pedig előtte, hogy senki nem tudja majd nekem berúgni, ehhez képest..."

Origo.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!